Familie Bakker uit Scharwoude

Beleggen in stenen was het uitgangspunt…., nu zijn zij de eigenaar van een woning aan de voet van het Reuzengebergte.

Nadat wij, André en Sandra Bakker, een overzicht binnen kregen van de waarde vermindering van onze beleggingsverzekering. Hebben wij besloten dat het zo niet verder kan, we kunnen beter in stenen beleggen. Na veel surfwerk op het internet kwam Tsjechië het beste uit de bus, zowel qua land als financieel gezien. Een groeiende en stijgende economie en het overgaan naar de euro in ca. 2012.

Na wat zoekwerk op het internet kwamen wij uiteindelijk bij Giant Real Estate uit. Bij de aanvragen voor meer informatie van de op hun website getoonde projecten, werd gelijk naar ons wensen pakket gevraagd. Aan de hand van onze wensen zijn Astrid en Maurits gaan zoeken. In juli hadden wij met hun een afspraak gemaakt voor het bezichtigen van meerdere projecten.

Bij aankomst in Ceska Lipa, de woonplaats van Astrid en Maurits, werden wij hartelijk ontvangen en kregen wij tijdens de koffie een zeer duidelijke uitleg van Astrid over de gang van zaken bij het kopen van een huis in Tsjechië. Wat waren wij blij dat wij met een Nederlands stel te maken hebben, die alles voor je kunnen regelen, alleen hadden dit zeker niet voor elkaar gekregen.

Maurits ging mee naar de bezichtiging de verschillende huizen, die wij van te voren kenbaar hadden gemaakt en vertelde ons over de staat van de woning, de ligging, de return of investment en de eventuele kosten die gemaakt moesten worden voor verbouwen cq aanpassingen. 2 volle dagen rond rijden door het Reuze gebergte en veel huizen bekeken. De rest van de week hebben wij daar rond gereden de huizen allemaal nog eens langs gegaan en genoten van het prachtig landschap.

Onze keuze was aan het eind van de week gevallen op een leuk huisje in Haje nad Jizerou, niet te groot, niet te duur en mooi gelegen op een zonnige heuvel. Na dat Astrid en Maurits de onderhandelingen waren gestart en alles bij het kadaster hadden opgevraagd, bleek het huis van 2 broers te zijn. Broer 1 woonde daar vlak bij en had het huis van zijn ouders te koop gezet, broer 2 woont in Slovenië en wilde, nadat de prijs onderhandeling was gestart, het huis helemaal niet verkopen.

Een domper van jewelste voor ons, het was gelijk duidelijk dat het in Tsjechië toch heel anders gaat dan wij in Nederland gewend zijn. Na 2 á 3 weken kwam Astrid met een lijst andere woningen die net de markt op waren gegaan. Weer hebben wij een keuze gemaakt en een afspraak dat wij 2e week september langs zouden komen. 4 woningen hebben we samen met Maurits bekeken en toen kwamen wij in Levinska Olesnice en klein dorpje gelegen tegen Nova Paka vlak bij de grote ski gebieden. De eigenaren ontvingen ons in een warm en schoon huis dat voor het grootste gedeelte gerenoveerd was en een grond oppervlakte van 1050 m2 heeft. Dit moest het worden. Aan Astrid en Maurtis gevraagd om alles inwerking te stellen en een bod te gaan doen.

Nu zijn wij de trotste eigenaren van een huis in Levinska Olesnice en waren blij dat het huis in Haje nad Jizerou uiteindelijk niet door is gegaan. Via een machtiging van ons, hebben Astrid en Maurits de laatste contracten getekend en de sleutels van ons huis in ontvangst genomen. Maart waren wij eindelijk in ons eigen huis en hadden daar, samen met de aannemer waar Maurits altijd mee samen werkt, een afspraak gemaakt voor een kleine verbouwing.

De bovenverdieping, die de Tsjechen over het algemeen niet gebruiken, daar wilde wij graag slaapkamers en het dak moest geheel geïsoleerd worden. De badkamer moest aangepast worden en een nieuwe boiler voorzien van nieuwe leidingen en kranen. Jarda, de aannemer, heeft een offerte gemaakt i.o.m met Astrid.

De maanden april en mei werden ingepland voor de verbouwing. 2 maal ben ik een weekend heen geweest om met Jarda alles door te nemen en tussentijdse aanpassingen te maken. Mijn ouders zijn ruim een week heen gegaan om bij de oplevering aanwezig te zijn. 18 juli gaan wij met het gezin heen om lekker vakantie te vieren in ons eigen huis en om de laatste klusjes te doen.

Onze dank gaat uit naar Astrid en Maurits voor de vriendelijke en perfecte begeleiding in het voor traject, het aankoop traject en de verbouwing. Onze dank gaat ook uit naar Jarda die de verbouwing perfect heeft uitgevoerd. Voor iedereen die overweegt een huis in Tsjechië te willen kopen is Giant Real Estate het adres voor een zorgeloze begeleiding. Wij zijn vol lof over de geleverde werkzaamheden en ook de schoonheid van het land.

André en Sandra Bakker Zuid-Scharwoude (N-H)
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.