Familie Bernhart

Driemaal is scheepsrecht; na drie keer in Tsjechie te zijn geweest heeft de familie Bernhart hun droomhuis gevonden in het dorpje Hermanice v Podjestedi in het Luzicke gebergte.

Francofielen zijn wij in hart en nieren, maar helaas de huizenmarkt in Frankrijk is een beetje overspannen en daar wij niet over voldoende financiële middelen om een huis, lees tweede huis in Frankrijk te kopen, besloten we om In Tsjechië te gaan kijken.

Onze zoektocht begon op Internet, waar wij verschillende sites bekeken. In Tsjechië zijn de huizen nog relatief goedkoop.
In oktober de second Home beurs bezocht in Utrecht, daar met verschillende Tsjechische makelaars gesproken en onze uiteindelijke viel op Giant Real estate.

Waarom? Het leken ons eerlijke verkopers met verstand van zaken. Dit is achteraf ook zo gebleken.
Hier werd ons geadviseerd om eerst de streek te bepalen en Tsjechië eens te bezoeken, daar wij nog nooit in Tsjechië waren geweest, alleen in Praag, wat een geweldig mooie stad is.

In de winter zijn wij met de camper naar Tsjechië vertrokken, gecombineerd met een wintersportvakantie in Harrachov. Sneeuw was er in geen velden of wegen te bekennen. Gelukkig hadden wij een paar huizen te bezichtigen. De tweede dag was het gelijk raak. We hadden ons vakantiehuis gevonden. Op advies van Astrid en Maurits nog even een paar dagen bedenktijd.
Op Naar Harrachov nog steeds geen sneeuw. ‘s-middags gewandeld naar de watervallen. Leuk uitje. In de avond wat schets onze verbazing begint het te sneeuwen en het houdt niet meer op. Ongeveer een meter sneeuw in de ochtend. Prachtig.
We besluiten een bod uit te brengen op het vakantiehuis. Helaas een andere koper is ons voor en heeft al een bod uitgebracht en het pand wordt verkocht. Intussen zijn wij van Tsjechië gaan houden en besluiten wij om nog een keer terug te komen.

Tijdens onze tweede zoektocht, ook weer met Astrid en Maurits, bezichtigen we weer een aantal objecten. We hebben ons beeld verruimd en selecteren goedkope en duurdere objecten. We kijken nu naar traditionele en opgeknapte objecten,
Weer vinden we een pand naar onze gading, maar wat blijkt de makelaar van de verkopende partij heeft andere ideeën over prijsvaststelling. Astrid en Maurits adviseren ons niet met deze persoon in zee te gaan. We hebben het volste vertrouwen in de mening van Astrid en Maurits en we besluiten het pand niet te kopen.

Een beetje teleurgesteld gaan we weer terug en besluiten om het voor de derde maal te proberen. We hebben nu objecten uitgezocht, waar nog enige renovatie aan verricht moet worden en enkele objecten waar alleen zoals Astrid en Maurits het noemen cosmetische ingrepen aan verricht dienen te worden.
We bezichtigen weer vier objecten. Sommige vallen tegen en sommige vallen mee. Na alles op een rijtje te hebben gezet besluiten we een bod uit te brengen op het pand in Hermanice v Podjestedi. Het lukt na een paar spannende dagen, waarbij we weer veel hulp van Astrid en Maurits hebben gehad, gaan de verkopers akkoord.

De procedure in Tsjechië is anders dan in Nederland, maar daar hoeven wij ons niet druk over te maken. Research en andere zaken, zoals de geplande verbeteringen worden allemaal opgepakt door Giant Real Estate.
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.