Familie Doorgeest uit Oostzaan

Tsjechië werd bij hen geliefd vanwege de mooie natuur en rustige omgeving en nu zijn ze zelf eigenaar van een woning op een locatie met een groot stuk grond grenzend aan een beekje.

Ons huis in Krecovice.
Bram en Lennie Doorgeest
Het is de zomer van 1999, waarin het allemaal begon. Voor de eerste keer naar Tsjechië, een vakantiewoning gehuurd van Happy Home. Wat stond ons te wachten, een ander land, tenminste in ieder geval een totaal andere taal en cultuur dan die wij gewend waren met de Frankrijk vakanties van de jaren daarvoor.

Tsjechië stond bij ons meteen hoog in het vaandel, qua natuur, rust, precies wat we zochten. Al snel raakten we geïnteresseerd in een woning voor ons zelf, en de vakanties die op de vakantie van 1999 volgden gebruikten we steeds vaker om woningen die werden aangeboden bij makelaars te gaan bekijken.

Thuis in Nederland zijn wij veel op internet allerlei sites gaan bezoeken met betrekking tot de woningen in Tsjechië. Beseffende dat wij de Tsjechische taal niet machtig zijn was het voor ons wel zo handig om dan in ieder geval te zorgen dat we ergens terecht komen waar wij vertrouwen kunnen vinden. Al surfend en de sites bekeken te hebben vonden wij op internet de site van Astrid en Maurits Teuthof van Giant Real Estate.

De contacten werden gelegd en wij werden door Astrid en Maurits uitgenodigd om naar de Second Home Beurs in Utrecht te komen. Daar in de stand van G.R.E. hadden wij in een gesprek met Astrid onze wensen kenbaar gemaakt met betrekking tot een evt. woning in Tsjechië. Met een tas vol informatie reden wij huiswaarts.

Nu was het serieuze werk toch wel echt begonnen, zo dachten wij. Nou dit was nog maar het begin.

In de zomer, hadden wij een woning te koop zien staan vlak bij ons gehuurde huisje. De afspraak voor een bezichtiging was snel gemaakt, met Astrid en Maurits en de verkopende makelaar deden we binnen een paar dagen de bezichtiging. Nou, de beslissing werd eigenlijk ter plaatse genomen om, indien er nog wat onderhandeld kon worden, deze woning te willen kopen. Meteen blijkt dan hoe nuttig het is dat er een Nederlandse makelaar in Tsjechië werkzaam is, die de Tsjechische taal machtig is.

In januari waren wij de trotse eigenaar van onze woning in Krecovice. In de tussenliggende periode is er echt zo ontzettend veel geregeld door Astrid en Maurits
en door de advocaat Victor die zorgt voor de contracten, verzekeringen, etc. etc. De weg die bewandeld moet worden is niet simpel, maar met de goede begeleiding van Astrid, Maurits en Victor is het beslist in goede handen.

Hopende nog heel veel plezier en rust te vinden in en om onze eigen woning in Tsjechië en wetende dat als er iets is wat van belang is, je ook na de aankoop kan aankloppen
bij Astrid en Maurits, weten wij ons verzekerd van een mooie toekomst in een fantastisch land.

Bram en Lennie Doorgeest uit Oostzaan
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.