Familie Hoefeijzers uit Breda

Wij vonden hun ideale pand gelegen in het dorpje Trebusin in het Boheems Middengebergte.

Met genoegen vertellen wij over onze ervaringen met Astrid en Maurits Teuthof van Giant Real Estate, voor het vinden en aankopen van een huis in Tsjechië.

In 2005 waren wij voor het eerst in Tsjechië en Polen op vakantie. Die landen zijn ons echt bevallen. Het landschap is er mooi en de mensen zijn vriendelijk. Aan alles is te zien dat deze landen in opkomst zijn, ook voor het toerisme. Hoewel de prijzen langzaam stijgen is alles er ook nog redelijk goedkoop. Kortom heel aantrekkelijk om daar te komen en te verblijven.

Zo is onze zoektocht naar een eigen huis begonnen. Wij hadden op de site van Giant Real Estate een huis gevonden. Een voormalig schooltje in het gebied boven Frydlant. Nadat we een afspraak met Astrid en Maurits hadden gemaakt, gingen we in augustus naar Tsjechië voor de bezichtiging. Prima huis, nog wel wat aan op te knappen, maar zeer acceptabel. Maar helaas de omgeving stond ons niet aan. Troosteloos en verlaten, zo kwam het op ons over.

Astrid heeft ons toen op weg geholpen om eerst een streek te zoeken waar we zouden kunnen vinden wat we voor ons verblijf op prijs stellen. Mooie omgeving, levendige stadjes in de buurt, skimogelijkheden, afstand naar Praag en de afstand vanuit Nederland. En zo zijn we weer gaan zoeken in het gebied tussen Ceská Lípa en Litomerice. Echt een heel mooi gebied. In diezelfde week in augustus hebben we daar het huis aangetroffen, dat we inmiddels hebben gekocht. De mededeling van Astrid dat “A Prodej”, “te koop” betekent, heeft ons daarbij geholpen.

Astrid en Maurits hebben voor ons onderzocht of het de moeite waard was om ook dit huis te gaan bezichtigen. Begin september hebben we dat gedaan en we waren gelijk verkocht. Een huis met veel potentie op een prachtige plek met een wijds uitzicht. Astrid en Maurits hebben ons er regelmatig op gewezen niet teveel door de “roze bril” te kijken en realistisch te blijven over het bezit van een huis waar nog het nodige aan moet gebeuren. Uiteraard is er door Maurits goed onderhandeld en konden we een verantwoorde deal sluiten.

Zoals bekend is het een hele procedure om vervolgens het huis op je naam te kunnen stellen. Het vele papierwerk en de procedure bij het kadaster zijn allemaal vlot verlopen. De ondersteuning door Viktor, de advocaat die door Astrid en Maurits wordt ingezet voor de veilige juridische en financiële transacties, is vol vertrouwen verlopen. Het is werkelijk klasse hoe dat allemaal verloopt. Daar hebben wij dus ook geen zorgen over hoeven te hebben.

Wij zijn nu de trotse bezitters van een huis in Trebusin en we zijn enthousiast bezig met de plannen voor het opknappen van het huis en hebben we inmiddels met Maurits en de aannemer de plannen doorgesproken. Ook dit proces wekt vertrouwen en we zien ernaar uit om van onze woning te kunnen gaan genieten.

Wij bevelen u de bemiddeling van Astrid en Maurits Teuthof van Giant Real Estate van harte aan.

Max en Marja Hoefeijzers uit Breda
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.