Familie Hols uit Lelystad

De familie Hols is na een intensieve zoektocht in Frankrijk naar een tweede woning uiteindelijk terecht gekomen in Tsjechie. Zij kochten een woning in het pittoreske dorpje Dedov.

Wij waren een hele tijd op zoek naar een betaalbare vakantiewoning in Frankrijk in het gebied Lot et Goronne, maar Frankrijk is verschrikkelijk duur geworden, je koopt daar een bouwval voor heel veel geld en dan moet je nog er nog eens een heleboel euros tegenaan gooien om het een beetje bewoonbaar te maken.

Waarom zochten wij in Frankrijk?

1) Rust
2) Natuur
3) Hier zou eigenlijk mentaliteit moeten staan, maar die valt ver te zoeken bij de Fransen.

Frankrijk is een prachtig land, maar er moesten geen Fransen wonen.

Na veel gehoord te hebben over Tsjechië (wij hebben een beroep waar je veel met mensen omgaat en dan hoor je ook veel) besloten wij ons wat meer te verdiepen in dit land. Via internet zijn we bij Giant Real Estate terecht gekomen. Deze site sprak ons erg aan vanwege de eerlijke uitleg. We besloten om met de sleurhhut naar Tsjechië te gaan om te toeren, kennis te maken met Maurits en Astrid en om diverse woningen te bezoeken. Er was al snel het gevoel van \\\”dit wordt ons tweede land\\\”. De natuur is er prachtig , eten geen hoogstandjes maar wel goed en erg goedkoop. Erg belangrijk ons zo zuinige Hollanders. Wij hebben heel veel huizen van internet afgehaald en zijn gewoon op de bonnefooi bij al die huizen langs gegaan en hebben dat als zeer prettig ervaren, alle Tsjechen die we bezochten waren zeer gastvrij en de taal was niet het grootste probleem (want met handen en voeten kom je erg ver).

Wij vonden het Reuzen-gebergte en de omgeving Broumov en Adrspach heel mooi en zijn er dan ook in geslaagd om in Dedov een leuke roubenka boerderij op de kop te tikken, er moest nog wel het een en ander aan gebeuren en daar zijn we inmiddels ook mee begonnen. De schuur was verrot en ook de kopse kanten van de woning moesten vernieuwd worden, ook worden de ramen vernieuwd met dubbel glas. Onze bron voldeed niet aan de eisen en daar hebben we inmiddels ook aan gewerkt en dat is momenteel klaar. Na in badkamer een badmeubel te hebben geplaatst en een nieuwe keuken met een keramische kookplaat en oven ziet alles er nu tiptop uit.

Nu moeten we ook het land 5000m2 aan laten pakken met drainage, anders hebben we in de winter veel last van dooiwater, dit komt doordat wij in een dal zitten. Wij zijn van mening dat wee een fantastisch huis hebben gekocht met nog heel veel mogelijkheden, hopelijk kan ik gauw stoppen met werken want ik zou er graag altijd willen wonen.

Maurits en Astrid zijn al een tijdje werkzaam in Tsjechië en erg goed op de hoogte van de materie, ook werken ze samen met een Tsjechische advocaat die alle vragen kan beantwoorden. Maurits en Astrid hebben ons heel goed begeleid (en nog steeds) en ze zijn zeker aan te bevelen

Jullie kunnen altijd informeren bij ons.

Rob en Reina Hols
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.