Familie Lageveen/Hakkers

Deze familie heeft in de regio Frydlant een voormalige boerenhoeve gekocht met ruim 22.000 m² grond.

Een huis in Tsjechië

Tijdens een vakantie in Tsjechië droom je wel eens over het starten van een camping. Maar al gauw besef je dat zoiets niet alleen aantrekkelijke kanten heeft; je bent altijd druk en dat betekent ook geen vakantie in het zomerseizoen.

Vervolgens valt je oog, in de etalage bij een lokale makelaar, op huizen die prachtig gelegen zijn. En het lijkt nog betaalbaar ook.
Terug in Nederland blijft het idee je bezig houden. Via internet en met veel googlen zoeken naar tweede huizen in Tsjechië. Al snel blijkt dat er een enorm aanbod is en dat op vele websites.

Bij verschillende Nederlandstalige websites avond aan avond huizen bekeken. Vervolgens maar wat uitgebreidere informatie opgevraagd. Dan blijken er grote verschillen tussen de verschillende makelaars. Sommige sturen pas na weken een reactie; anderen reageren helemaal niet. Vanaf het eerste moment valt Giant Real Estate (oftewel Astrid en Maurits) op door een heel persoonlijke benadering.
Naast het geven van informatie stellen ze ook veel vragen. Vragen die je helpen om scherp te krijgen wat je nou eigenlijk echt wilt. Bij het zoeken naar een huis heeft ons dit bijzonder geholpen. Een huis in Noord Tsjechië, bereikbaar in één dag rijden.
Uiteindelijk breekt dan het spannende moment aan dat je huizen wilt gaan bekijken. Een avontuur op zich ….. en steeds nieuwe verrassingen. Zelf ben ik twee keer in Tsjechië geweest om huizen te bekijken. Wat gebeurt er beide keren: het favoriete huis is net verkocht voordat je wilt vertrekken. Een enorme teleurstelling, maar op zo’n moment zorgen Astrid en Maurits heel snel wel voor diverse alternatieven.

Het bekijken van de huizen met Astrid en Maurits was bijzonder prettig, deskundig , maar ook bijzonder gezellig. De bouwkundige staat, de bereikbaarheid in de winter etc., alles werd onder de loep genomen. Alles was goed georganiseerd met strakke tijdsafspraken. Direct het gevoel: deze mensen kun je vertrouwen.

Wat heeft het uiteindelijk opgeleverd? Na het eerste bezoek waren we meteen verliefd op een prachtig huis in Horni Rasnice. De eigenaar heeft ons in het hele huis rondgeleid en na afloop nog gezellig een drankje bij hem gedronken. Na een paar dagen nadenken besloten we het huis te kopen, maar wat gebeurt … de eigenaar wil tot verbazing van Maurits en de lokale makelaar het huis niet meer verkopen. Kortom, terug bij af !!

Bij het tweede bezoek wederom een aantal huizen bekeken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een goed onderhouden woonboerderij in het kleine dorpje Dolni Oldris. We hebben nog geen moment spijt gehad . En hoewel de taal natuurlijk een barrière is, kennen we al een groot aantal mensen en voelen ons er meer en meer thuis.

Astrid en Maurits hebben onze zoektocht in Tsjechië een stuk gemakkelijker en zeker ook prettiger gemaakt. Alle vragen via e-mail of telefoon werden altijd vlot beantwoord.
Wiebe Lageveen en Gerda Hakkers
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.