Familie Lucas

In de kerstvakantie van kregen zij de sleutel van huisje Weltevree, gelegen nabij het natuurpark Boheems Zwitserland.

In april bezochten wij de Second Home Beurs in Utrecht waar wij in contact kwamen met Maurits. Het gevoel bij hem was vanaf het begin goed en hebben hem onze woonwensen de locatie, afstand en budget doorgegeven.

Na veel email en telefonisch contact maakten wij met Astrid en Maurits de afspraak om de zomervakantie in Tsjechiƫ door te brengen en dan met Maurits een aantal woningen te bezichtigen .
Wij boekten een pension bij hun in de buurt vanwaar wij zelfstandig en samen met Maurits op pad gingen.

Al heel snel bleek dat in goede staat in Tsjechiƫ een ander begrip is dan wij in ons hoofd hadden.
Dat hield voor ons in dat er kosten voor een nieuw dak of een nieuwe fundering bijkwamen waardoor het ineens een ander prijsplaatje werd.

Hierdoor vielen er al snel een aantal gekozen huizen af. Wij besloten er dan ook een echte werkvakantie van te maken en hebben aardig wat kilometers gereden om een goede indruk te krijgen van de gebieden en de daarin aangeboden huizen.

Op aanraden van Astrid bezochten wij een huis in Cisarsky wat een schot in de roos bleek te zijn. Het ligt in een beschermd natuurgebied Klein Zwitserland genoemd vlakbij Sluknov, Rumburk en Varnsdorf en 20 kilometer over de grens met Duitsland. Onze stek is 800 km rijden vanaf ons huis in Lelystad wat heel goed te doen is. Natuurlijk moet er het een en ander aan gebeuren hierbij denkend aan het moderniseren van het pand.

Bij zowel het zoeken en vinden van de juiste woning zijn Maurits en Astrid voor ons van onschatbare waarde gebleken. Zij hebben ervoor gezorgd dat alles op rolletjes liep daarbij vooral denkend aan bouwkundig, administratief en niet te vergeten juridisch advies dit in samenwerking met de ter zake kundige en goed Engels sprekende advocaat Viktor.

Ons advies is dan ook dat wanneer U mocht besluiten over te gaan tot het zoeken van onroerend goed in Tsjechiƫ, ga niet zelf hobbyen maar laat U adviseren door bovenstaand trio. Zij zijn de kosten aan de door hun verleende diensten dubbel en dwars waard.

Tussen kerst en oud en nieuw hebben wij de sleutel in ontvangst genomen en hebben met Astrid en Maurits op de fijne samenwerking en goede afloop getoost.
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.