Familie Pijlman

Hun sluimerende wens is in vervulling gegaan en zij bezitten nu een huis in het dorpje Pavlicky (natuurgebied Kokorinsko).

Het is alweer een tijd geleden dat we stappen hebben gezet om een sluimerende wens in vervulling te doen gaan.

Op internet gingen we op zoek naar een 2e woning in Tsjechië en kwamen via via bij Giant Real Estate van Astrid en Maurits Teuthof terecht. Zo gingen we met hen op pad om een paar woningen te bekijken. Al gauw waren we ervan overtuigd dat het huis in Pavlicky (Kokorinsko) onze voorkeur had. Maurits waarschuwde ons voor de achterstand in onderhoud en zichtbare gebreken, maar ja… we waren verliefd en dan ben je verkocht! We hebben gelijk een bod uitgebracht en dachten gauw de sleutel te kunnen krijgen. Maar de verkoper was een moeilijk persoon die het verkoopproces behoorlijk vertraagde. Gelukkig werden we bijgestaan door Maurits en Astrid en advocaat Viktor.

De aankoopprocedure in Tsjechië verloopt heel anders dan in Nederland. Je moet dan echt een vertrouwd bedrijf hebben om je hierbij te begeleiden. We kunnen niet anders zeggen dan dat Astrid en Maurits dat heel goed gedaan hebben. Op al onze vragen hebben we altijd heel vlot antwoord gehad.
We willen wel adviseren een heleboel dingen, zoals het regelen van een verzekering voor het huis, zelf te doen. Wij hebben dat in het begin door een advocaat laten regelen, maar wij vonden dat daar een pittig prijskaartje aan hing!

Om een lang verhaal kort te maken: in julie konden we de sleutel in ontvangst nemen. Toen werd al gauw duidelijk dat er inderdaad heel wat aan het huis op te knappen viel. In de loop der tijd hebben we heel wat aangepakt, o.a. het dak en het stucwerk van de buitenkant. Dat hebben we laten doen. Binnen zijn we zelf aan de gang gegaan, zodat we nu inmiddels een heel comfortabel huis hebben in een schitterende omgeving.

We hebben goede ervaringen opgedaan met diverse aannemers. Uitbesteed werk is in Tsjechië beter betaalbaar dan in Nederland, i.v.m. de lagere lonen. Als je zelf klusmateriaal aanschaft dan ben je daar ongeveer hetzelfde kwijt dan hier.

We zijn nog steeds erg blij met ons 2e huis in het beschermd natuurgebied Kokorinsko. Dit gebied ligt ongeveer 60 km boven Praag, het is dus betrekkelijk dicht bij de Duitse grens zodat je er gemakkelijk in een uur of 9 naar toe rijdt. Tsjechië is een prachtig land, we genieten er volop, ook met onze kinderen en kleinkinderen.

En, zoals u al heeft gemerkt: wij bevelen het bedrijf Giant Real Estate van harte bij u aan!
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.