Familie Saenen uit Berlicum

Familie Saenen vond hun huis in de provincie Liberec en heeft sinds begin 2008 de sleutels.

Berlicum

Onderwerp: ervaringen met Giant Real Estate, makelaars onroerend goed in Noord–Bohemen CZ.

Wij zijn Ad en Jeanne Saenen. Op onze zoektocht naar een vakantiehuis in Tsjechië (CZ) kwamen wij via internet in contact o.a. met Astrid en Maurits Teuthof. Zij zijn de vertegenwoordigers/makelaars van hun eigen bedrijf  Giant Real Estate. Van de meerdere bedrijven waar we contact mee hadden, waren zij echter diegene, die ons via internet de beste informatie gaven. Zij gaven ook uitgebreid antwoord op vragen van ons. Wat andere niet deden. Toen wij dan ook voor de eerste keer in CZ kennis met hen maakten, waren we al een beetje aan elkaar gewend.

Wij hadden wat betreft huis keuze vooraf van hen een aantal mogelijkheden gekregen. En ook al waren er verschillende verkocht, Maurits had toch nog wat meer te bieden. Dit eerste bezoek gaat in alle rust. Er wordt niet gejaagd. En er is oprechte interesse in wat wij precies zoeken. Ook als we later in Nederland zijn krijgen we alle tijd om over mogelijkheden na te denken. En wordt er nog eens uitgelegd wat de procedure zal zijn als er tot koop wordt overgegaan. Prima.

Bij ons tweede bezoek lopen we tegen onze keus aan. En door het kennen van de taal en het positief gebruik maken van de connecties is alles vlot te regelen. Ook nadat de koop gesloten is, blijven ze ons bijstaan met raad en daad, zoals advies wat te doen en hoe te handelen bij enige aanpassingen aan het huis. De behulpzaamheid houdt niet op als de centen binnen zijn.

Ik kan deze mensen aanbevelen als je er over denkt om je op de huizenmarkt van Tsjechië te begeven.

Een klein “maar” tje. Ik heb verschillende keren in Nederland een huis gekocht/verkocht.  Altijd was er na afhandeling van zaken een klein presentje voor de opdrachtgever. Dat maakte het contact net iets persoonlijker en meer AF. Zo denken wij over jullie en jullie bedrijf. Hopelijk kunnen jullie hier iets mee.

Hartelijke groeten en wie weet tot ziens.
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.