Familie Sloterwijk/Postma

Het is bijna zover! Na een zoekperiode waarin niet alleen woningen maar ook ideëen zijn onderzocht, hebben zij het ideale pand gevonden. Zodra de woning helemaal is gerenoveerd gaan zij definitief in Tsjechië wonen.

Wij, een gezin met 2 kinderen, zijn bijna in het bezit van een grote woning met grond. Ligging is super, woning moet nog wel veel aan gebeuren (categorie \\\”net nog geen\\\” bouwval). Veel grond bestaand uit bouwgrond, akkerland en fruitteelt. 700 meter van een meer. Woonplaats Zimor, 1 km van Ustek en ca. 22 kilometer van Litomerice.

Wij hebben dit huis kunnen realiseren met hulp van Astrid en Maurits. Zij hebben ons met meegedacht, geluisterd en helpen zoeken naar de juiste woning. Super bedankt.

Een stukje geschiedenis.
Wij zijn al een jaartje of 4 aan het zoeken voor een geschikte woning voor ons eigen bedrijf in het buitenland. We zochten een alternatief voor onze koopwoning destijds, deze te verkopen en dan een vakantiewoning te kopen. Eerst in Nederland. Maar na zoeken op internet, kwamen we al gauw in Tsjechië terecht. We hebben dit land ontdekt tijdens onze vakanties. Dus helemaal niet zo raar idee. Vestigen in Tsjechië. Veel seminars en beurzen bezocht, veel spitten naar informatie op internet. Het idee een jaartje in de \\\”koelkast\\\” gezet. Toch bleef het trekken.

Op de Second Home beurs ontmoetten wij een nieuw makelaarskoppel, zij wonen en werken in Tsjechië. Het klikte meteen. Zij hebben duidelijk verstand van zaken. Wij zochten naar een woning, grond etc. we hadden veel wensen. Al gauw hebben wij ingezien met hulp van Astrid en Maurits dat wij ons plannen bij moesten schaven.

Eerst is mijn man alleen op pad gegaan, kijken en zoeken door heel Tsjechië. Met laptop, printer en papier. Al snel had hij wat op het oog. Ondertussen heb ik zelf ook niet stil gezeten, ben gaan solliciteren in Praag, eerst per e-mail, kort daarna een gesprek aan de telefoon, en begin februari met vliegtuig naar Praag voor een sollicitatie gesprek. Twee vliegen in 1 klap, solliciteren en de woning bekijken. De sollicitatie verliep voorspoedig, ben aangenomen op de conditie dat ik mag bepalen wanneer ik kan komen ivm emigratie. Helaas bleek de woning ondertussen al verkocht te zijn.

Later dat jaar zijn we weer naar Tsjechië gereden, we hadden wat woningen gezien via internet. Deze hebben we kunnen vinden, maar niet eentje had ons voorkeur. In juni is mijn man voor 3 weken weer naar Tsjechië gereisd, met laptop etc. Twee dagen voordat hij naar huis zou komen vond hij een woning in het noorden van Tsjechië. Deze woning stond hem wel aan, de ligging ook. De koopprocedure weer gestart, en weer geen geluk. De woning was alleen met overname van SRO mogelijk. Ook rees de vraag, zullen we nu wel of niet met vakantie gaan.

We gaan op vakantie, in juli was het zover. Ik zou met de meiden naar Tsjechië reizen, kamperen in een tent. Mijn man zou een week later volgen en met de trein reizen naar Dresden. Vlak voor de vakantie, een leuke woning gevonden, in Zimor via internet site. De Tsjechische makelaar aangeschreven (in de taal van het land met woordenboek), keurig antwoord gekregen en een bezichtiging afgesproken. Het huis leek ons wel wat. We zouden s’middags contact opnemen met de makelaar om een bod te doen. We hebben een bod gedaan (vrij laag voor de begrippen) en zouden zondag of maandag een bericht of telefoontje ontvangen of de eigenaar akkoord is met het bod. Maandag een telefoontje voor een afspraak om de koop definitief te maken. Astrid en Maurits gebeld met de informatie die we hadden, zij zouden bij het gesprek aanwezig zijn. Zo gezegd zo gedaan. De contracten werden door de advocaat opgesteld en alles in werking gebracht. Het huis is nu definitief van ons.

Wat willen we met de woning en de grond gaan doen?
Er is veel vraag naar onderhoud van gazon bij een 2e woning in Tsjechië. Hier springen wij op in. Ook leent de woning voor extra slaapplaatsen te creëren. Dus Bed & Breakfast aanbieden. Maar zover is het nog niet. Eerst nog flink aan de slag.
Voor het verbouwen zien we niet tegen op, wel zal er hier en daar hulp ingeschakeld worden door een aannemer.

De naam voor de woning in Zimor was al snel bekend.
Villa BADS. We kregen met Sinterklaas een maquette van een houten Tsjechische woning die de naam BADS droeg. De voorletters van onze namen. Het betekent verder helemaal niets, in welke taal dan ook, dus geen rariteiten aan verbonden.
Ons SRO heeft de naam Slot-Post S.R.O. Dit is ontstaan door onze achternamen te delen en samen te voegen.
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.