Familie uit Vorden/Dolní Stepanice

Tijdens de kerstvakantie startte de zoektocht naar hun droomhuis in het Reuzengebergte en zij zijn daarin geslaagd.

Beste lezer,

Allereerst willen we beginnen met het belangrijkste van ons verhaal eerst even te vermelden. We zijn 100 % tevreden over de gang van zaken en als rapportcijfer krijgen ze van ons een dikke 10, we hebben geen minpuntje kunnen vinden, of het was iets waar ze niets aan konden doen.

Via internet vonden we beoordelingscriteria en punt voor punt kwamen we tot deze conclusie, de toetsingspunten waren:
• aandacht en wensen cliënt
• motivatie en inzet
• mate en wijze van feedback naar de cliënt
• vlotte en accurate beantwoording van tel, e- mail en post
• (klant)vriendelijkheid en beleefdheid
• bereikbaarheid verkooppresentaties
• prettige en ongehaaste begeleiding en uitleg
• service/reputatie
• openingstijden en mogelijkheden tot bezichtigingen
• op tijd komen bij afspraken
• kennis van zaken
• verkoopsnelheid
• ambitie
• prijs, ligging en staat bekendheid
• nakomen van beloftes

In het kort : luisterend, doortastend, meedenkend, realistisch, correct, vertrouwd, positief, vakbekwaam, dynamisch, gewoon oké, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ons verhaal
We gingen drie jaar geleden voor het eerst naar Tsjechië op wintersport, omdat Oostenrijk te duur werd. We vonden het in Tsjechië prachtig. De natuur, de skimogelijkheden, lekker eten en vooral betaalbaar. De gedachte kwam al snel:  ”als we hier nu eens een 2e huisje / vakantie woning konden kopen!!!!!”.

Een jaar later en na wat zoeken op internet kwamen we bij Astrid en Maurits Teuthof van Giant Real Estate. De website stond al gauw bij de favorieten en regelmatig keken we naar het aanbod. Een zoekopdracht ingevuld en al snel reactie terug, we hadden bijna gelijk een goed gevoel. Na een bezoek aan de second home beurs in Utrecht en mensen/een ander stel gesproken te hebben over de betrouwbaarheid van Giant Real Estate, ik bedoel het is toch niet niets een huis te kopen over de grens.

Even later hebben we een afspraak gemaakt om tijdens de wintersportvakantie een huis te gaan bekijken. Helaas net verkocht. Tijdens een nadere kennismaking bij hun thuis, hebben we beter kennis gemaakt met Astrid en Maurits. Natuurlijk hadden we daarvoor al vele e-mailtjes over en weer gemaild. Duidelijkheid, gewoon goed, en vertrouwd. Vanaf het begin gebeurde er veel (nog tijdens de wintersportvakantie hebben we zelf rondgereden en huizen bekeken, met de informatie die we hadden meegekregen van Astrid en Maurits Teuthof).

Een authentieke poloroubenka in een klein dorpje in het Reuzengebergte bekeken, van buiten en ook diezelfde dag nog van binnen. Nadat we ons hier wel zagen zitten, hebben ze (Astrid en Maurits) bekeken of er geen schulden/lasten op het huis zaten, nee dus, gelukkig dachten we. We zijn voor de aankoop 2x naar Tsjechië geweest binnen 3 weken om alle benodigde documenten in orde te maken. Natuurlijk gaat een van beide mee, daarna zijn de officiële contracten getekend om vervolgens ingediend te worden bij het kadaster. Het kadaster doet ongeveer 6 weken over de verwerking van alle documenten.

O ja, ook een rekening geopend bij de CSOB bank in Ceská Lípa met een 5-cijferige pincode. Dit is voor betalingen van verzekeringen, elektra enz. Het geld voor de aankoop van het huis komt eerst op een geblokkeerde rekening bij de advocaat die nauw met hen samenwerkt en alle betalingen worden bevestigd per e-mail, heel keurig, en wanneer het niet duidelijk was, even een mailtje, en dezelfde dag nog een berichtje terug, heel duidelijk.

In Tsjechië kennen ze geen bord van verkocht maar “na prodej” betekent te koop.

Geen vraag naar Astrid of Maurits Teuthof (de bemiddelaars) is te gek, ik heb er zelfs wat van geleerd. Hun website www.giantrealestate.nl is overzichtelijk, bevat duidelijke informatie en gelukkig in het Nederlands. Werkelijk wat zijn wij blij dat Astrid en Maurits ook de Tsjechische taal beheersen, anders waren we er namelijk nooit aan begonnen, dit lukt je niet alleen (ten minste, wij durfden daar niet aan te beginnen).

Jammer genoeg konden we niet bij de sleuteloverdracht zijn, maar nu zijn we de trotse eigenaars van een huis in Tsjechië. Het huis krijgt de naam Pekny Pravidelny (prettig geregeld). Het is wel heel toevallig, of het moest gewoon zo zijn, in Nederland wonen we op nummer 12, en in Tsjechië is het ook 12 geworden. In ons huis in Dolní Stepanice moet nog wel het een en ander opgeknapt worden, een badkamer en voornamelijk schilderwerk.

Maurits en Astrid willen zelfs helpen een brief te schrijven, waarin we ons voorstellen aan de buren.

Heel hartelijk bedankt Maurits en Astrid Teuthof, voor alles.
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.