Familie Valkenburg

Zij zijn nu de eigenaar van een woning op een schitterende locatie in Noord Bohemen.

Wij besloten om een tweede huis te gaan kopen om na een drukke periode even geheel tot rust te kunnen komen gedurende het jaar. Middels het afstrepen van landen waar wij geen tweede huis wilde hebben kwamen wij uit in Tsjechië.

Via zoeken op internet naar een woning die aan onze eisen voldoet kwamen wij bij een woning uit op de site van Giant real estate in Noviny pod Ralskem. Nadat wij om aanvullende informatie hadden gevraagd over deze woning kreeg ik een zeer uitgebreide email terug van Maurits met informatie over de woning en een zeer uitgebreide lijst met vragen over wat voor een soort woning wij zochten.
Dit kwam zeer professioneel over. Toen wij vervolgens aanvullende informatie vroegen aangaande het kopen van een woning in Tsjechië ontvingen wij snel zeer accurate en uitgebreide informatie om ons verder te helpen.

Na de mail wisseling zijn wij begin januari naar Tsjechië gereden om samen met Maurits en Astrid ons droomhuis in Noviny te gaan bezichtigen. De bezichtiging werd door hen zeer professioneel begeleid met name ten aanzien van het bouwkundige deel waar wij in het geheel geen kennis van hebben. Daarnaast was hun ondersteuning bij het tolken van zeer veel nut om informatie te vergaren over de woning en de locatie. Naast de zakelijke afhandeling van de bezichtiging hebben we ook veel gelachen en een gezellige middag gehad.

Vervolgens hebben wij in overleg met Astrid en Maurits een bod uitgebracht op de woning. Na veel gedoe en veel ondersteuning van Giant is na zeer veel vijven en zessen ons bod geaccepteerd.
Via Giant zijn wij vervolgens in contact gebracht met een goede advocaat die de verdere juridische zaken voor ons op een voortreffelijke manier heeft afgerond. Zodat wij met wat geduld omdat in Tsjechië zaken wat langer duren dan wij in Nederland gewent zijn nu de trotse eigenaar zijn van ons droomhuis in Noviny Pod Ralskem, iets wat ons zonder de ondersteuning van Astrid en Maurits en de advocaat nooit zou zijn gelukt.

Wat mij vervolgens nog positiever heeft gemaakt over hun is de zorg na de transactie. Na afronding van de transactie kunnen wij nog terugvallen op hun bij zaken waar wij tegen aanlopen in Tsjechië zoals kleine verbouwing woning, vertaling van post die wij ontvangen, overige zaken die geregeld moeten worden rondom de woning, etc. Hiervoor een dikke pluim. En voor ons zeker reden om Giant real estate aan te bevelen bij een ieder die een woning zoekt in Tsjechië.
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.