Familie van der Werf

Na een intensieve speurtocht hebben zij hun ideale villa aan het begin van het daaropvolgende jaar gekocht.

Beste Astrid en Maurits,

Het is alweer even geleden dat wij het aankooptraject ingegaan zijn voor een groot huis in Tsjechië. Het is wel weer leuk om even terug te blikken. Gea en ik zijn al heelveel jaren terug voor het eerst in Tsjechië op vakantie geweest. Het was net na de “Fluwelen Revolutie” in 1986 waarna Tsjechië voor de buitenwereld werd opengesteld. We zijn toen aansluitend en met tussenposes geregeld met onze kinderen op vakantie in dit zeer mooie land geweest.
Daarbij iedere keer weer naar een ander deel van het land.

Na een aantal bezoeken gingen we ook naar huisjes kijken omdat de prijzen zeer laag waren en wij zeer gecharmeerd waren van de lieve mensen en het landschap. We zijn toen jaren niet meer naar Tsjechië geweest. Het land omarmden ons weer en toen hebben we besloten om toch definitief een huis te gaan kopen. Kinderen gaan niet meer mee op vakantie en we dachten, we moeten het nu doen anders worden de prijzen te hoog voor een “tweede huis”. Tsjechië was bij de EU en ze gaan ook nog aan de Euro. Daarbij zochten we een plek waar we meerdere keren per jaar naar toe konden gaan om te klussen en te tuinieren, wat voor ons ontspanning is, luieren en wandelen. Niets moet, alles mag! Dus reden te meer om toch een huis te gaan zoeken.

De eerste kennismaking met Giant Real Estate was op de Second Home beurs in Houten. We hebben daar verschillende makelaars bezocht maar het klikte direct tussen jullie en ons. Het sprak ons zeer aan dat jullie ook daadwerkelijk in het land zelf wonen en omdat jullie Nederlanders zijn/ waren is het zeer goed communiceren met elkaar. Want vanaf het begin moeten onze wensen duidelijk overkomen en jullie moet een duidelijk verhaal terug hebben. Jullie hebben ook een duidelijk verhaal en weten zeer goed waar je het overhebt. Wat wij zochten bleek in de categorie “villa’s”te vallen. Behalve leuk en ruim wonen moest het ook naar de toekomst toe renderen.

Voor Giant Real Estate was dit blijkbaar ook een uitdaging omdat de villa verkopen nog niet zo goed in kaart gebracht waren. We hebben samen enorm veel gezocht naar villa’s, en na de nodige bezichtigingen toch de ware gevonden. Het toeval deed zich voor dat we na ongeveer een half jaar intensief speurwerk allebei op het zelfde moment tot dezelfde conclusie kwamen dat een eerder huis, wat we ook bezocht hadden, het beste huis voor ons zou zijn.

Het traject van aankoop is goed door jullie begeleid. Met de hulp van jullie zeer goede en adequate advocaat, welke onmisbaar was in dit traject, is het professioneel verlopen.
Ondanks die begeleiding heeft het ons ook veel energie en tijd gekost. Dit moet je er wel voor over hebben, maar het resultaat is er dan ook naar. We genieten iedere keer weer volop van onze “villa” in het plaatsje Brtniky wat aan het Nationale Park grenst. Dat we een goede streek hebben uitgezocht blijkt wel uit het feit dat jullie ongeveer een half uur bij ons vandaan zijn komen wonen. Astrid en Maurits bedankt voor de adviezen en de begeleiding.

Groeten Gea en Cor.
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.