Familie van der Wolf/van de Ridder

Na een intensieve zoektocht hebben deze families in het begin van een voormalige boerenhoeve in Roubenka stijl gekocht met ruim 7 hectare grond in het dorpje Hermanice v Podjestedi.

Zoektocht naar een familie(vakantie)huis

Toen we het plan hadden opgevat om samen met mijn zus en zwager, die in Canada wonen, een huis te kopen in Tsjechie omdat het een prachtig land is en omdat de huizen er nog betaalbaar zijn, zijn we uiteindelijk veel te enthousiast aan de slag gegaan. Via internet allerlei huizen gezocht bij tsjechische makelaars en zelf op pad gegaan in Tsjechie. Dit liep uit op een teleurstelling! Van de 6 huizen die er op ons lijstje stonden hebben we er 1 gevonden en sommige makelaars spreken geen andere taal, dus dat werd lastig.

Toch maar naar de Second Home Vakantiebeurs in Utrecht en daar hebben we kennis gemaakt met Astrid en Maurits. Ze namen alle tijd en we zijn daar veel aan de weet gekomen. Zij hebben ons heel wat werk uit handen genomen en ons met het hele traject geholpen. Het kopen van een huis in Tsjechiƫ was toch niet zo makkelijk als wij dachten, vooral omdat in het gebied waar wij graag wilden de prijs van de huizen al aardig hoog was.

We moesten ons dus orienteren op nieuwe gebieden. Sommige daarvan waren toch te ver reizen vanuit Nederland en een ander gebied vonden we weer minder aantrekkelijk.

Voor Astrid en Maurits was het soms lastig omdat ze moesten communiceren met mijn zus en zwager in Canada en met ons, maar ze gaven de moed niet op en kwamen steeds weer met een nieuw voorstel en met nieuwe huizen.

Onze zoektocht kwam ten einde bij het zien van dit huis in Hermanice vPodjestedi.
Deze prachtige woonboerderij staat in een sportief klein dorp met veel mogelijkheden. We zijn inmiddels gestart met het opknappen van het huis, er moet nog veel gebeuren maar het zal vast worden wat we ons van een familiehuis in Tsjechie voorgesteld hebben.

Astrid en Maurits bedankt!
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.