Familie Verstappen uit Haren

De familie Verstappen kocht een grote boerenhoeve bestaande uit twee woningen aan. Het geheel diende compleet gerestaureerd te worden, vandaag de dag is de boerenhoeve op vakkundige wijze gerenoveerd en is het een prachtig voorbeeld van de rijke historie van dit prachtige land.

Tijdens vakanties in het buitenland hebben we vaker gekeken naar onroerend goed wat te koop stond. Mijn vrouw en ik hadden een goed gevoel bij dit land. Je moet door de verwaarloosde panden heenkijken om het mooie te zien. Dat koste wel even tijd zeker in de streek waar we toen waren. De buurt van Broumov bij Nachod.

We besloten om het land beter te leren kennen en trokken van midden Noord naar Zuidwest. Zoeken naar een mooie omgeving. We zijn uiteindelijk teruggekomen bij het beginpunt. De buurt van Broumov. De esdoorns, het heuvelachtige en de bijzonder gedecoreerde huizen spraken ons aan.

Daarna zijn we op internet gaan zoeken. Uren en uren. De ene site na de andere. Dan weer even laten liggen en een paar dagen later weer opnieuw. Zo zijn we bij een Tsjechische makelaar terecht gekomen met Nederlands sprekende mensen. Het kantoor bezocht. En daarna ook al eens wat panden bekeken. Steeds bleven er vragen open die niet beantwoord konden worden op dat moment. De bouwkundige verhalen riepen die vragen juist op. Jarenlang heb ik als docent bouwtechniek in Nederland gewerkt. Later bleek dat de makelaar zowel de kopende als verkopende partij moest dienen. Iets wat mij in een andere cultuur niet goed leek.

Vaker kwam de website van Giant Real Estate naar voren. Het type panden paste goed bij onze wensen. We wilde uiteindelijk een authentieke boerderij op een mooie plek. Rustig met een aardig uitzicht. Maurits Teuthof kwam eerst in beeld. Later Astrid.

Zaken waren vanaf het begin duidelijk. Alle vragen werden beantwoord en we hadden het gevoel op de plaats te zijn beland. We hebben een boerderij gekocht in Sonov bij Broumov. Er moest nog heel veel aan gebeuren maar het was de goede keus.

Toen Maurits destijds de prijzen voor de bemiddeling bekend maakte dachten we dat het erg veel was. Later is ons gebleken dat dit juist redelijke prijzen waren. De begeleiding en onderhandeling door Maurits en Astrid was buitengewoon. Echt op maat en dus met het goede gevoel. We hebben de vragen op elk moment kunnen stellen en we kregen duidelijke antwoorden. De begeleiding was er vanaf het begin tot het einde. En eigenlijk ook nog een gedeelte daarna.

Johan en Els Verstappen

Deze familie is bereid om nadere informatie te verstrekken
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.