Familie Vink

Zij werden na een gecompliceerd traject van ruim een half jaar de trotse eigenaar van een woonboerderij met een fors perceel grond gelegen in de nabijheid van het Reuzengebergte.

Onze zoektocht naar een huis in Tsjechië begon op het internet. We hebben een aantal maanden de huizenmarkt bij verschillende zowel nederlandse als tsjechische makelaars in de gaten gehouden. Bij verschillende makelaars hebben we ook informatie opgevraagd. Daarbij kwam Giant Real Estate altijd zeer snel met een antwoord en goede informatie zonder opdringend te zijn.

Op de Second Homebeurs hebben we de stand van Giant Real Estate bezocht.
Nadat we ons voorstelde aan Astrid wist ze gelijk wie ze voor zich had (ze wist ons email adres zo op te noemen!) en waar onze interesse naar uit ging.
Na nog meer stands te hebben bezocht sprak hun benadering ons het meeste aan, daarbij telde voor ons ook dat Maurits een bouwkundige achtergrond had waardoor we besloten hebben met hun in zee te gaan.

Het was voor ons geen vraag meer of we een huis in Tsjechië gingen kopen maar wanneer, daardoor zijn we gelijk begonnen met met het regelen van alle benodigde papieren (aan de hand van een lijst van Giant) die we nodig hadden om een SRO op te richten.

Kort daarna hebben we een afspraak gemaakt om huizen te gaan bezichtigen. We hadden zelf een lijstje gemaakt van te gaan bezichtigen huizen die door Astrid was aangevuld met huizen van andere makelaars. Helaas hoorden we kort voor ons vertrek dat ons favoriete pand al verkocht was.

In totaal zijn we 2 dagen op stap geweest met Maurits en Astrid. Buiten het feit dat het zeer gezellig was hebben we er veel van geleerd, voornamelijk van de bouwwijze en hoe Tsjechen leven. We waren erg onder de indruk van de manier waarop we door een gezin ontvangen werden om hun huis te bezichtigen, waar zelfs de buurvrouw kwam helpen met de rondleiding.

s\\\’Avonds hebben we alle foto\\\’s bekeken op de laptop en alle voors en tegens op een rijtje gezet, daardoor kwamen we tot de conclusie dat er voor ons 1 huis over bleef waar we een goed gevoel bij hadden.

De volgende dag zijn we met z\\\’n tweeën terug gegaan om nog eens goed naar het huis en de omgeving te kijken. De rommel binnen hadden we in onze gedachte al opgeruimd. We konden ons het huis precies voorstellen zoals wij dat graag zouden willen hebben. Na de buitenmaten te hebben opgemeten (en nog meer foto\\\’s te hebben gemaakt) zijn we weer vertrokken. Aan de hand van de foto\\\’s binnen en de maten van de buitenmuren hebben we een plattegrond gemaakt van het huis om te kijken of het aan onze wensen kon voldoen.

Eenmaal terug in Nederland hebben we onze wensen wat betreft een verbouwing doorgegeven aan Maurits zodat hij een indicatie van de kosten kon maken als wij het huis zouden laten verbouwen. Inmiddels zagen wij ons al helemaal zitten in ons (verbouwde)huis in een heerlijk rustig dorp, vrij maar niet afgelegen met een leuk stukje grond erbij!

U begrijpt het al we zijn ervoor gegaan. Ons geduld is wel heel erg op de proef gesteld voordat het huis eenmaal op onze naam stond. In April is de verkopende partij akkoord gegaan met de door Giant onderhandelde prijs en in November zijn wij pas echt eigenaar geworden van ons huis. De vertraging komt doordat van twee stukjes perceel, de Tsjechische staat nog voor 1/3 deel eigenaar en een mede eigenaar van een perceel niet meer te traceren was. Voor het kadaster was het een ingewikkelde zaak en Maurits en Astrid zijn meerdere keren langs geweest om dit te regelen.

Nadat de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden met Maurits en Astrid, zijn we zelf een week later naar Tsjechie afgereisd om de sleutel bij Maurits en Astrid af te halen en een ontmoeting te hebben met de door hun aanbevolen aannemer. Wij zijn met de aannemer en Maurits door het huis gelopen en hebben onze wensen voorgelegd aan de aannemer. Het wachten is nu dus op de offerte van de aannemer.
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.