Familie Nugteren/Meijer

In 2001 bezochten wij Tsjechië voor het eerst. Grauwheid en prachtige natuur in Tsjechisch Zwitserland wisselden elkaar (toen nog) af. In de jaren daarna gingen we minstens één keer per jaar terug, vaak in de winter. We bezochten het Ertsgebergte, de Sumava en de streken rond Pilzen en Telc. Na verloop van tijd rijpte het idee om een eigen huis te kopen. Omdat we de reistijd vanuit Nederland wilden beperken tot ongeveer 8 uur, kozen we voor de streken in het noorden, in de buurt van Tsjechisch Zwitserland. We kwamen in contact met Astrid en Maurits via hun site en maakten een afspraak om een huis te bezichtigen in Stare Krecany. Het was het voorjaar van 2007. Het huis was niet heel bijzonder, maar binnen ons bereik en we waren vrijwel rond met een aankoop. Terug in Nederland kwam echter de twijfel en we besloten om de koop te annuleren. Hier toonden Astrid en Maurits hun klasse, door dit zonder morren op een prima wijze af te handelen, alsof we het huis wel hadden gekocht. Natuurlijk heeft dit ons het nodige gekost, maar we waren een ervaring rijker.

In 2009 hebben we ons plan nieuw leven ingeblazen. We zochten partners om samen een huis te kopen en van alle belangstellenden bleven we uiteindelijk met twee gezinnen over. Toch bleek dit een goede basis. Niet alleen om er gedeeld je geld aan te wagen, maar ook om het plezier dat we met elkaar hebben met dit project.

Opnieuw maakten we een afspraken met Giant. Op één dag besloten we 5 woningen te bezichtigen die we voor die tijd via diverse sites hadden geselecteerd. Maurits zorgde er voor dat bij ieder huis de makelaar al ter plekke was. De eerste huizen vielen die dag één voor één voor ons af. Vaak was het in een té verouderde staat. Of, als het huis redelijk was, bleek de ligging niet zo mooi als we hoopten. Totdat we het huis bekeken in Horni Poustevna. Ook hier moest worden gerenoveerd, maar de constructie was goed en de ligging vonden we prachtig. Bovendien was de aankoopprijs goed binnen het budget.

Na afwikkeling van alle bijkomstigheden voor de aankoop, die overigens prima werden geregeld door Giant en hun advocatenkantoor, waren we in juli de eigenaren van deze woning. We ontdekten dat Tsjechen het liefst alle huisraad achterlaten en er kwamen containers aan te pas om de meest oude troep weg te gooien en het huis te strippen. Gaandeweg merkten we ook dat grondig renoveren een betere optie was dan een beetje opknappen en tot 2012 hebben we vrijwel iedere vakantie besteed aan dit karwei. Er kwam een nieuwe badkamer, een keuken en boven werden vier grote slaapkamers gerealiseerd. Doordat we vaak in het dorp waren en daar contact kregen met de sympathieke bewoners, lukte het ook om een goede aannemer in te schakelen voor de klussen die voor ons te groot waren, zoals het isoleren en het stucwerk aan de buitenzijde van het huis.

In de zomer van 2012 zullen we de laatste klussen doen. Om familie of belangstellenden op de hoogte te houden is er een eenvoudige site te bezoeken: www.huispoustevnik.nl.

Wij kunnen Astrid en Maurits van harte aanbevelen. Alle zaken rond de aankoop zijn bij hen in goede handen en de vragen die daarna kwamen zijn door hen altijd snel en stipt beantwoord of opgelost.

Vriendelijke groet,
Namens families Meijer/Nugteren
Gallery

1cef671Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.