Fred en Nancy uit Almere

Tijdens een barre winter hebben Fred en Nancy net iets buiten Praag een woning aangekocht.

Vanaf 1995 komen wij zeer regelmatig in Tsjechië. Vooral Praag heeft sindsdien een verslavende werking op ons gehad. Als uit de hand gelopen hobby organiseren wij busreizen naar Parijs. In 2000 zijn we ook reizen naar Praag gaan organiseren. Omdat wij iedere keer een ander thema gebruiken, leer je op deze manier een stad van binnen en buiten kennen. Praag had onze harten al gestolen, maar dit werd alleen nog maar sterker. We begonnen te dromen over een huisje in de buurt van Praag (want een tuin vinden wij toch ook wel erg lekker). Tijdens een van onze reizen waren wij weer met een groep in Praag en zaten met ons hotel naast een makelaarskantoor. Eigenlijk is vanaf toen bij ons de aankoop van een huis echt gaan leven. Wij zijn gestart met ons enorm goed voor te bereiden. Het boek “Wonen en kopen in Tsjechië” gekocht, Tsjechische makelaarssites bekeken, Second Home beurzen bezocht, contact gezocht met de Nederlandse bemiddelaars/makelaarskantoors, nog een keer naar Tsjechië gegaan en uiteindelijk besloten met Maurits en Astrid “in zee te gaan”. Onze keuze was op hen gevallen, omdat ze allereerst steeds helder waren in de uitleg. Bovendien beviel de leuze van Maurits: “Geen enkele vraag is te dom om te stellen”, ons wel. Op ieder mailtje of telefoontje van ons werd adequaat gereageerd en bovenal maakten ze op ons een zeer betrouwbare en eerlijke indruk.

Uiteindelijk besloten we voor ee een week naar Tsjechië te gaan om met Maurits en Astrid verschillende objecten te bekijken. Zij hadden een aantal huizen gevonden en wij zelf ook, allemaal in de omgeving van Praag. De winter in Tsjechië was toen streng. We hebben foto’s van wegen die niet herkenbaar zijn. Heel Tsjechië leek wel wit! Juist deze omstandigheden waren ideaal om een goede schifting te maken in huizen die wel of niet in aanmerking kwamen voor een aankoop. In sommige huizen kwam de sneeuw naar binnen, andere huizen waren niet bereikbaar met de auto. De omgeving van het Slapy meer hebben we om die reden laten afvallen. Uiteindelijk besloten we drie maanden later nog maar eens terug te komen. Dat we drie maanden later inderdaad terugkwamen, maar nu om de sleutel in ontvangst te nemen, hadden we toen werkelijk niet geloofd. We hadden nog één huis om te bekijken en het klinkt gek, maar ineens was er een “klik”. En ook nog eens bij ons allebei! Dit huis staat in Senohraby u Prahy, 28 kilometer ten zuidoosten van Praag in een schitterende omgeving. Dichtbij Praag, maar ook aan de rand van het bos en de Sazava rivier. Het is voor ons onbegrijpelijk dat deze streek amper door Nederlanders is ontdekt, terwijl er regelmatig leuke en betaalbare huisjes te koop staan (uiteraard is het iets minder goedkoop dan de andere streken in Tsjechië, maar toch nog zeer betaalbaar en je zit hier dan ook wel zeer centraal).

Het is een twee onder één kap woning en 50 meter van het huis is een treinstation, met een rechtstreekse trein naar Praag (hierdoor zijn we ook al regelmatig met het vliegtuig heen en weer geweest, de bereikbaarheid is geweldig, ook vlakbij de E55 ). Astrid en Maurits zijn heel hard voor ons aan de slag gegaan om de koop rond te krijgen. In deze hele fase hadden we het zonder bemiddeling van Astrid en Maurits waarschijnlijk niet meer zien zitten. Er moet zoveel gebeuren en beiden hebben we ook geen baan waarin we te pas en te onpas naar Tsjechië zouden kunnen gaan om dingen te regelen. Al met al ging alles zeer voorspoedig.

Het huis binnen is inmiddels opgeknapt en ingericht naar onze eigen smaak (uiteindelijk hebben we wel veel dingen uitbesteed), de tuin is klaar en ziet er pico bello uit. We zijn enorm veel in Tsjechië geweest (ook dankzij de goede verbindingen met het openbaar vervoer en de betaalbare vliegtickets, regelmatig een lang weekend). We hadden niet verwacht dat we zo snel een behoorlijk “netwerk” van contacten in de buurt zouden hebben. Belangrijk, maar ook gewoon heel leuk! Tijdens onze verblijven in Tsjechië hebben we Astrid en Maurits nog regelmatig gezien. Naast hun professionaliteit, ervaren wij hen ook als twee mensen, met wie wij het gewoon goed kunnen vinden. Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding van Giant Real Estate. Wilt u meer weten, dan kunt u ons mailen.

Fred en Nancy uit Almere.
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.