Robby en Melinda

Al sinds 1999 leefde bij hen de gedachte om een huis in Tsjechie te bezitten en nu zijn zij de trotse eigenaars van een schitterende villa.

Zoektocht naar het perfecte huis

Al sinds de eerste keer in 1999 wilden we maar één ding. Een eigen huis in Tsjechië. Maar ja, in 1999 zaten er nog veel haken en ogen aan het kopen van een huis in Tsjechië. Wij durven toen niet de stap te nemen. Maar inmiddels waren de regels wat versoepelt en hebben wij het plan om een huis in Tsjechië te kopen weer opgepakt. Eigenlijk wilden we alleen maar in het Reuzengebergte en dichtbij Harrachov gaan wonen.

Na een eerste zoektocht op internet bleek al snel dat dit financieel niet haalbaar was en dat het prijzen niet in verhouding stonden met de kwaliteit. Na een hele plezierig telefoongesprek met Astrid en een bezoekje aan Second Home, waar Astrid alle tijd nam om ons ook huizen buiten het Reuzengebergte te laten zien, hebben wij ons zoekgebied vergroot. Van links naar rechts en van onder naar boven. Alle windstreken in Tsjechië hebben wij via internet bezocht. Maar het ideale huis zat er niet bij.

Tot een avond in december, vlak voor de wintersportvakantie, we een huis zagen in Brniste vlakbij Ceska Lipa. Wat een prachtig huis, vol ornamenten, het was eigenlijk een villa. De plaatsnaam opgeschreven en in de kerstvakantie voor het eerst een bezoek gebracht aan de villa. Toen we het huis zagen, sloeg de twijfel toe. Was het niet veel te groot en moest er niet teveel aan gebeuren. Maar de prijs was wel laag. Eenmaal terug in Nederland besloten we om toch nog verder te kijken, maar er stond nergens een huis dat dezelfde uitstraling en grootte had als dit huis.

In februari weer terug naar Tsjechië om ook andere huizen te bekijken in dezelfde prijsklasse. Het ene huis was nog erger dan het andere huis. Er waren huizen bij daar zaten de lichtknopjes aan de buitenkant! Dus toch maar weer terug naar de villa en daar op een kille middag in februari besloten we om te gaan voor dit huis. We waren verliefd geworden op de uitstraling, het prettige dorp, de aanwezigheid van skipistes in de buurt. Eenmaal terug in Nederland bleek dat de villa verkocht was. Tenminste hij stond niet meer op internet. We baalden behoorlijk en hoe we ook zochten niks kwam in de buurt van ons villa.

Tot een zaterdagochtend eind april, toen bleek de villa weer terug te zijn op internet en de prijs was ook nog lager. Gelijk gebeld met Tsjechische makelaar en met handen en voeten een afspraak gemaakt voor vrijdag. Gelukkig was het hemelvaart dus we waren vrij. Daarna met Astrid gebeld en ook met haar een afspraak gemaakt. Na een bezichting met de makelaar wisten we het zeker. Dit werd ons huis! ’s Middags de details met Astrid besproken en onze wensen kenbaar gemaakt. Voordat we het wisten was alles geregeld en hadden we het huis gekocht.

Dus drie weken later weer terug naar Ceska Lipa voor het tekenen van allerlei papieren van de advocaat waaronder een machtiging. Wij hadden om 8.15 uur bij Astrid thuis afgesproken en hoe wij daar aankwamen was Viktor, de huisadvocaat, al aanwezig, alles was al voorbereid en eigenlijk was het een fluitje van een cent. Viktor regelde alles en we hoefden alleen maar te tekenen. Hierna met Astrid nog naar de bank voor het openen van een bankrekening. Dit was ook zo geregeld. Om 11.15 was alles geregeld en konden we weer terug naar Nederland. Onderweg waren we nog onder de indruk van alle goede zorgen en dat alles zo goed geregeld was.

Maar toen begon het grote wachten. Eind juni konden de koopcontracten worden getekend. Na wat heen en weer gepraat zijn half juli de contracten getekend en gelijk door Astrid naar het kadaster gebracht. Binnen een paar dagen hadden wij een link waarmee wij het proces konden volgen. Als je iets graag wilt, dan duur het heel lang en in dit geval was dat zeker waar. Maar gelukkig kon ik met al mijn vragen en twijfels bij Astrid en Maurits terecht. En altijd had ik binnen een paar uur een antwoord. Want was ik ongeduldig en neurotisch!!

Eindelijk eind augustus was alles rond en waren de koopcontracten getekend en gestempeld retour. Toen ging alles heel snel want al een paar dagen later was de sleuteloverdracht. Maurits nam voor ons de sleutel in ontvangst en heeft ook gelijk foto’s gemaakt. S’Middags hadden we al emailtje hoe alles was verlopen en foto’s van ons huis. Er waren nog wat kleine problemen met het water en de elektriciteit maar ook die zijn door Astrid en Maurits opgelost. In één woord geweldig!! We zijn al een week in ons nieuwe huis geweest om schoon te maken en de oude rommel op te ruimen.

Dankzij Astrid en Maurits van Giant Real Estate is de aankoop van ons huis een plezierige en soepel verlopen onderneming geweest. Bedankt voor alles!!

Robby en Melinda
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.