Wie zijn we

Graag stel ik mij voor: Mijn naam is Astrid Gillis en ik heb Giant Real Estate opgericht om Nederlanders een betrouwbaar steunpunt te bieden bij hun aankoop van een woonhuis of vakantiehuis in Tsjechië. Gedurende een succesvolle carrière in de bouwnijverheidsector en makelaardij heb ik gedegen kennis opgedaan van bouwmanagement, aannemerij, utiliteitsbouw, onroerend goed markt en investeringsplanning. De wens om een eigen onderneming binnen de onroerend goed sector te starten heeft bij mij altijd geleefd. In 2002 heb ik deze stap genomen en ben ik gestart om alle kennis en ervaring in te zetten voor onze klanten.

Voorafgaand aan de oprichting van Giant Real Estate heb ik uitvoerig onderzoek verricht naar de gang van zaken bij het aankopen van onroerend goed in Tsjechië. Na dit onderzoek kwam ik tot de conclusie dat zich een aantal problemen voordoen wanneer men onroerend goed in Tsjechië wil kopen. Onder de naam Astrid Teuthof heb ik een gerenommeerde ondernememing met landelijke reputatie opgebouwd.

U bent zich natuurlijk goed aan het oriënteren en ongetwijfeld komen de volgende knelpunten ook voor op uw lijst:

Hoe weet ik waar ik moet zoeken naar huizen die te koop staan in Tsjechië?

• Wij beschikken, naast de objecten die wij op onze website hebben gepubliceerd, over een uitgebreide database met duizenden objecten die te koop worden aangeboden in Tsjechië. Wij gaan graag en geheel vrijblijvend voor u op zoek naar uw droomobject. Wanneer uw zoekcriteria bij ons duidelijk zijn, zullen wij u met regelmaat een selectie met panden mailen die bij uw criteria aansluiten. Daarnaast geven wij u graag de internetadressen van de grootste zoekmachines voor onroerend goed in Tsjechië zodat u met ons kunt mee zoeken naar het pand van uw dromen. Zo bent u ervan verzekerd dat u over voldoende kwalitatief vergelijkingmateriaal beschikt.

Als ik eenmaal een aantal huizen gevonden heb die ik wil bezichtigen hoe moet ik dit aanpakken?

• Als buitenlander kunnen er in Tsjechië taal- en communicatieproblemen ontstaan, hoe ga ik de afspraken voor het bezichtigen van de panden maken en hoe moet ik cruciale zaken over de huizen inwinnen en hoe kan ik de verstrekte informatie begrijpen? In Tsjechië is de bouwwijze anders dan in Nederland. Hoe weet ik in welke conditie de panden verkeren?
• Door onze ervaring kennen wij de lokale markt. Wij spreken de taal en beschikken over een ruime bouwtechnische ervaring. Wij maken graag namens u de afspraken om de panden van uw voorkeur met u te gaan bezichtigen. Tijdens het bezichtigen van de panden zullen wij alle relevante informatie voor u inwinnen. Na de bezichtiging zullen wij u uitgebreid informeren over de bouwkundige staat van het pand en de eventueel te verwachten renovatiekosten. Zo zorgen wij ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wanneer ik mijn droomobject heb gevonden hoe weet ik of alle legale, financiële en juridische zaken die met het onroerend goed te maken hebben in orde zijn?

• Wanneer u een object besluit te gaan kopen dan zullen wij eerst alle legale, financiële en juridische onderdelen die op het pand betrekking hebben toetsen. Zodoende bent u ervan verzekerd dat het object niet bezwaard is met schulden of andere lasten en dat de integriteit van de eigenaar in orde is.

Hoe zorg ik ervoor dat ik geen financieel risico loop?

• Wij werken samen met een gerenommeerd advocatenkantoor dat is aangesloten bij de Tsjechische Kamer voor Advocaten. Alle financiële middelen voor aankoop van uw onroerend goed zullen naar de geblokkeerde en onder toezicht staande bankrekening van dit advocatenkantoor worden overgemaakt. Ons advocatenkantoor zal de benodigde transacties alleen in overleg uitvoeren. Hierdoor is uw financiële zekerheid ten alle tijden gegarandeerd.

Wanneer ik het pand van mijn dromen heb gevonden wie zorgt er dan voor de voorlopige en definitieve koopcontracten? Wie gaat deze opstellen en toetsen op valkuilen en risico’s?

• Wij laten bij ieder koopproces de benodigde contracten opstellen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw belangen ten alle tijden op een optimale wijze worden behartigd.

Hoe vaak moet ik naar Tsjechië komen om alles te regelen met betrekking tot het aankoopproces van het onroerend goed?

• U hoeft maar een dagdeel naar Tsjechië te komen om alle benodigde documenten te ondertekenen die nodig zijn om uw huis op een veilige en betrouwbare wijze op uw naam te zetten.

Wanneer ik mijn huis wil renoveren of laten verbouwen, hoe zoek ik een betrouwbare aannemer en wie gaat de werkzaamheden coördineren?

• Wij werken samen met een gerenommeerd aannemersbedrijf dat zijn sporen heeft verdiend in het renoveren en verbouwen van bestaande woonhuizen en het bouwen van nieuwe woningen. Wij komen graag en geheel vrijblijvend bij u langs om met onze aannemer een gesprek met u te hebben over uw wensen en behoeften. De aannemer brengt vervolgens een offerte uit. Wanneer u hiermee akkoord gaat zullen wij de gehele verbouwing coördineren.

Uit het bovenstaande kunt u concluderen, dat wij strikt de door ons opgestelde en beproefde procedures volgen en uitvoeren. Door onze werkwijze bent u ervan verzekerd dat het aankopen van uw onroerend goed optimaal en zonder enig risico zal verlopen.

   Social


Onroerend goedCopyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.