Willem, Ria en Lianne

Zij zijn de trotse eigenaars van een vakantiehuis gelegen nabij het natuurgebied Boheems Zwitserland.

Drie zomers geleden zijn we voor het eerst naar Tsjechie op vakantie geweest. Het daarop volgende jaar hoefden we niet lang over de bestemming na te denken. Tijdens deze vakantie hebben we dan ook besloten dat we zelf een huisje in Tsjechie zouden gaan kopen.

Via internet hadden we een aantal huisjes geselecteerd en in de herfstvakantie hebben we deze locaties eens bekeken. Hier was echter geen huisje bij dat aan onze verwachting voldeed. Ook kwamen we er achter dat het nog niet zo eenvoudig was om zelf afspraken met makelaars te maken. Dit moest anders.

We kwamen op de site van Giant en hebben contact met hun opgenomen. Astrid heeft ons vanaf dat moment heel veel informatie over de aankoopprosedure, verschillende gebieden, bouwstijlen en makelaars verstrekt. Als wij op internet weer een huisje gevonden hadden, vertaalde zij de tekst voor ons en gaf hier een toelichting bij. Hierdoor werd het veel duidelijker voor ons. Ook stuurde zij ons links van huizen, die aan onze eisen voldeden. We zijn nog wel een paar keer naar Tsjechie geweest om een huisje of een gebied te bekijken.

Begin juli vonden wij ons huis in Roskopov. Vanaf dat moment ging alles heel snel. Een contract getekend, , een bankrekening geopend en geld overgemaakt naar Tsjechie. En dan wachten. Astrid mailde dat de datum bekent was voor de definitieve ondertekening van de koop. En toen ging het mis.

De eigenaresse werd 2 dagen voor deze datum met hartklachten opgenomen in het ziekenhuis. Na ongeveer een maand is zij overleden en kregen wij het advies om een ander huisje te zoeken. In Tsjechie wordt direct beslag gelegd op de erfenis en het kan heel lang duren voor er weer enige beweging in is.

En dus in de herfstvakantie weer een ander huis bezichtigd. Dit huis was eigenlijk nog leuker dan het andere en was ook nog 2 uur minder ver rijden.

Astrid en Maurits hebben de aankoop van deze woning en het terugvorderen van de aanbetaling van de andere woning heel snel (en zonder extra kosten) voor ons geregeld.

Nu zijn wij de trotse eigenaren van dit prachtige huis.

Alles wat Astrid en Maurits op hun site beloven maken zij echt waar. En nu gaan wij heerlijk genieten van ons huis.

Groetjes,

Willem, Ria en Lianne.
Gallery
Copyright © 2005-2018 Giant Holiday Homes S.R.O.